Norddjurslands Kyst – Drengen med den røde bluse

Nogen dage var der lige så mange mennesker ved Sangstrup Klint som en lørdag på torvet i Grenå. Der var folk fra nær og fjern. En mere stille dag var en tysk familie på tur med børn i alle aldre. En lille dreng forlod den store børneflok for at studere mit maleri, først på afstand igennem en lille firkantet rude som han lavede med fingrene, derefter sad han længe tæt på maleriet. På gebrokken tysk fik jeg spurgt hvad han hed, han sagde ”Ich heisse Ole”. Han fortsatte uforstyrret sine studier af maleriet, til slut stak han hånden i lommen og rakte en 10 cents mønt frem, han var opsat på at købe maleriet. Desværre kunne jeg ikke tage imod mønten og indgå handlen, men jeg gav ham mit kort som har et print af skitsen fra stedet. Han blev meget glad og løb hoppende op til sin familie for at vise billedet til dem.