Innovation

Visionen med mit kunstneriske arbejde er at tilføre ny energi og kvalitet til mennesker i hverdagslivet.

Jeg tilbyder kunstevents og kunstudsmykning til virksomheder og institutioner, samt kurser i proces- og personaleudvikling. Kunstudsmykning kan give kvalitet, opmærksomhed og oplevelser til virksomhedens kunder og personale. Events på uddannelsesinstitutioner formidler ny inspiration til elever, undervisere og øvrigt personale.

Når jeg skaber en kunstudsmykning er jeg opmærksom på virksomhedens eller institutionens fysiske rammer. Kunstværkerne får en størrelse og et udtryk der går i samspil med de givne omgivelser. Således skabes der en helhed og dermed et inspirerende miljø.

Ofte bliver der udelukkende fokuseret på kunst som dekoration. I virkeligheden er kunst en stor ressource der har dybere betydning for mennesker og kan virke stimulerende, inspirerende og energigivende.

Siden 2009 har jeg vist mine kunstværker og haft arbejdende værksted på Herning Industrimesse. I den forbindelse har jeg talt med mennesker fra mange forskellige faggrupper, uanset baggrund er der stor interesse for mit kreative værksted. I samtalerne jeg har med meget forskellige mennesker fremgår det at kunst rammer noget essentielt i de fleste. Man kan opleve og tale om kunst på tværs af faglige tilhørsforhold, især når man oplever den i nye sammenhænge.

Selvom kreativiteten er en af de mest grundlæggende kvaliteter i mennesker, er der generelt meget lidt fokus på betydningen af at opholde sig i et miljø der stimulerer kreativiteten. Kunst betragtes som en pæn men lidt ligegyldig kulisse i stedet for et aktiv der kan påvirke mennesker konstruktivt. Når mine værker bliver etableret hos en kunde bliver hele rummet forandret, der opstår en ny dynamik.

På Herning Industrimesse 2021

Live portrætmaleri på HI 17

Gruppeportræt af teamet bag HI 17.   Portrætmaleri

 

 

"Se dine kollegaer i farver" malekursus hvor en personalegruppe maler portrætter af hinanden. Muligheden for at se og opleve hinanden igennem maleriet giver en ny kreativ dynamik.

Den tidsperiode vi er i bliver kaldt den 4. industrielle revolution. Hver gang der sker store teknologiske forandringer får det afgørende indflydelse på arbejdslivet og dagligdagen for alle mennesker. Internationalt er eksperter enige om at innovative processer er grundlæggende i de fleste arbejdsmæssige sammenhænge. Derfor bliver der globalt forsket i hvordan man leder et godt innovativt forløb. Det kan handle om måden en organisation fungerer på, videreudvikling af et produkt, en service eller en revolutionerende opfindelse.

Innovative processer foregår ofte i et samarbejde imellem mennesker med forskellig faglig ekspertise. Derfor bliver det fremadrettet en vigtig kompetence at kunne tænke nyt og anderledes, man skal kunne samarbejde på nye kreative måder.

Personalet på en virksomhed bestilte et portræt af deres direktør hos mig til en særlig lejlighed i virksomheden. Portrættet kom til at hænge på hans kontor. Et par år senere blev jeg inviteret til at møde direktøren, ved den lejlighed fortalte han mig, at når han havde gæster på kontoret blev portrættet ofte kommenteret.

Den del af hjernen, der bearbejder synssansen er næsten seks gange større end de dele af hjernen, der tilsammen bearbejder de andre sanser. Derfor kan man med kunstværker give andre mennesker gode oplevelser der stimulerer deres sanser positivt.

Virksomheder kan trække køb af kunst fra i skat:  Kulturministeriet: koeb-af-kunst-kan-traekkes-fra-i-skat/

 

Georg Sorensen CEO