Kunstprojekt – Livemaleri Ved Norddjurslands Kyster

I forbindelse med nedlukningen i foråret 2020 besøgte jeg Norddjurslands kyster ligesom mange andre. Den unikke natur og variationen i landskabet fik mig til at finde akvarel og kridt frem, jeg begyndte at skitsere ved de forskellige kyster. Her var der en uudtømmelig inspiration. Nogle gange mødte jeg mennesker som fortalte mig om kysterne. Alt hvad jeg oplevede udviklede sig til kunstprojektet: Livemaleri Ved Norddjurslands Kystlinje Sommeren 2020. I august og september malede jeg store oliemalerier ved Sangstrup, Fjellerup, Grenå, Fornæs og Glatved for at dokumentere det helt særlige de forskellige steder.

Det har været overraskende hvor godt projektet er blevet modtaget. Ved Sangstrup fortalte de lokale mig historien om klinten som bliver kaldt tyskernæsen, at man omkring sankthans kan se solen gå ned to gange over Karlby klint og mange andre beretninger. En professionel dykker fortalte om havbundens farver som han kunne se i mit maleri. Folk har stillet mange fine spørgsmål til processen og børnene har taget plads bag mig og har fulgt med i arbejdet. Fra min research ved jeg, at der ved Fornæs kan opstår de fineste mønstre i havoverfladen, dem har jeg forsøgt at fange i mit maleri. Jeg har også malet tangøerne ind i maleriet der har alverdens farver, Bjarne fra Nordisk Tang kom fordi og fortalte mig om de fine tangarter.

Projektet er støttet af Norddjurs Kommune og Kulturministeriet.

Tak til Tove som tog det fine foto.